Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Un mite dins i fora del camp

Malgrat pugui ser qüestionat sobre el terreny de joc (fins i tot les vaques sagrades com Ronaldinho n’estan, de qüestionades) ningú pot retreure-li a l’Oleguer que no sigui, ara per […]

Redacció 22/06/2007

Malgrat pugui ser qüestionat sobre el terreny de joc (fins i tot les vaques sagrades com Ronaldinho n’estan, de qüestionades) ningú pot retreure-li a l’Oleguer que no sigui, ara per ara, el jugador del Futbol Club Barcelona amb més consciència social i nacional.

No és notícia observar que sempre se’l veu en els actes socials, els actes compromesos, ja sigui donant suport a la Bressola o denunciant aquest curiós oximoron que és la democràcia espanyola, per citar dos exemples recents.

Durant el viatge del Barça a Sudàfrica Oleguer també ha demostrat la seva vena més compromesa, en aquest cas visitant el premi Nobel de la Pau de l’any 1993 i etern lluitador contra l’apartheid, Nelson Mandela. Només Oleguer, l’incombustible Thuram -un altre exemple de compromís-, Giovanni van Bronckhorst, Iniesta i Belletti han visitat el mite sudafricà, mentre que la resta de la plantilla ha preferit fer turisme.

Que prenguin nota la resta de la plantilla. Podran ser millors jugadors, però difícilment millors persones.