Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Subcomandant Oleguer

Oleguer Presas continua acaparant portades i comentaris, tan dins com a fora del camp. Tothom coneix el ferm compromís polític d’Oleguer, que no ha dubtat d’aprofitar la projecció pública que […]

Redacció 23/11/2007

Oleguer Presas continua acaparant portades i comentaris, tan dins com a fora del camp. Tothom coneix el ferm compromís polític d’Oleguer, que no ha dubtat d’aprofitar la projecció pública que té la seva figura per defensar causes diverses a favor de les llibertats i la justícia. Des de la crítica a la condemna a De Juana per articles d’opinió fins a la participació en actes de suport a Núria Pòrtulas, el defensa blaugrana manté les seves conviccions malgrat viure envoltat de milionaris.

En una entrevista al prestigiós diari l’Equipe, Thierry Henry assegurava que Oleguer Presas era un jugador diferent: “”Oleguer és un símbol de la resistència catalana amb trets de guerriller sudamericà en contra el centralisme espanyol”, deia el crack francès. L’altre futbolista amb ideologia del Barça -és trist que només en puguem citar a dos de vint-i-cinc-, el també francès Liliam Thuram, creu que Oleguer “si no hagués estat futbolista, hagués estat un líder important”.

Una cosa és certa: de no ser el jugador compromès que és, Oleguer no acapararia tants articles de denúncia a diaris espanyolistes com el Marca o l’As.