Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Ofensiva legal per expulsar el cos de Franco del Valle de los Caídos

Un advocat expert en Drets Humans presenta una denuncia penal contra l’arquebisbe de Madrid per tal que faci fora de la basílica les restes del dictador. Segon informa la Cadena Ser, l’advocat Eduardo Ranz, ha presentat una denuncia penal contra l’arquebisbe de Madrid, Carlos Osorio, en la que exigeix la retirada de les restes del dictador franciscà Franco i del fundador de la Falange, Jose Antonio Primo de Rivera, de la basílica del Valle de los Caídos. Al·lega que l’enterrament és contrari al dret constitucional canònic. 

Redacció
Redacció 14/04/2015

Abús de la potestat eclesiàstica

Segons l’advocat, l’arquebisbe vulnera el cànon 1242 del Codi de Dret canònic que limita textualment els enterraments dins les esglésies al  Papa o a cardenals o bisbes diocesans que podran sepultar-se en les seves esglésies. Ranz denuncia “abús de la potestat eclesiàstica” i la permissivitat de l’arquebisbe i reclama que es retirin els nínxols i s’eliminin tots els símbols de la guerra civil i la dictadura del territori diocesà, recordant que l’arquebisbe vulnera al llei de la Memòria Històrica.
 
El colpista Queipo de Llanos també enterrat fora de la llei
 
Eduardo Ranz, ha assenyalat a la Ser que : “és intolerable que després de tres dècades de democràcia, el dictador i colpista Franco, y el colpista Queipo, tinguin les restes en esglésies. Cap altra dictador està beneït com ho estan en el Valle de los Caídos i Sevilla. No es de rebut des d’un mínim de sentit democràtic i de sentit comú, es tracta d’una ofensa absolutament intolerable per a qualssevol demòcrata”.