Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

[Novetat] RESUM DE LITERATURA GREGA

Carles Riba Antologia de textos a càrrec d'Eusebi Ayensa Edicions Cal·lígraf Figueres, 2014 18 €   Resum de literatura grega recull les lliçons impartides per Carles Riba a l'Escola Superior […]

Redacció
Redacció 10/02/2014

Carles Riba

Antologia de textos a càrrec d'Eusebi Ayensa

Edicions Cal·lígraf

Figueres, 2014

18 €

 

Resum de literatura grega recull les lliçons impartides per Carles Riba a l'Escola Superior de Bibliotecàries de 1916 a 1924 en el marc del projecte cultural de la Mancomunitat. El llibre es va publicar originàriament el 1927 (i es va reeditar deu anys després). La present edició (que veu la llum gairebé un segle després de la seva primera estampació) s'acompanya d'una antologia de textos en traducció catalana que il·lustren la presentació que fa Riba dels principals autors de la literatura grega, des d'Homer fins a Museu, i que recullen, alhora, algunes de les principals aportacions de les lletres gregues a la cultura occidental.

 

Sempre que ha estat possible, s'han reproduït traduccions originals de Carles Riba. D'altres traduccions s'han extret d'aquest gran monument literari que és la Fundació Bernat Metge. S'ha procurat reproduir versions de diverses èpoques, des de les més antigues de Maragall o Ambrosi Carrion, de principis del segle passat, fins a les més recents, signades per Maria Àngels Anglada, Cristián Carandell, Joan Vizcarra o el mateix Eusebi Ayensa.

Relacionats