Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Nova querella contra els membres de la Mesa del Parlament

L'alt tribunal admet a tràmit la querella de la Fiscalia contra els membres de la Mesa del Parlament per donar llum verda a la llei del referèndum.

Redacció
Redacció 12/09/2017
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha notificat a la Mesa del Parlament que ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia per la tramitació de la llei del referèndum. La notificació ha arribat a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, i als seus membres de JxSí Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i el de CSQP, Joan Josep Nuet.
 
L'alt tribunal, que va acceptar la querella divendres, els adverteix del deure “d'impedir o paralitzar” qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada”. Els delictes que se'ls acusa amb aquesta nova querella són els de prevaricació i desobediència.

Carme Forcadell ha afirmat que el que es pretén és “coartar la llibertat d'expressió i el dret d iniciativa dels diputats del Parlament” i ho titlla de “fet insòlit”. A més, recorda que la Mesa es nega a convertir-se en “censors”.