Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Nova portada de l’ABC plena de demagògia i creativitat antisobiranista

L’ABC torna a mostrar les seves qualitats creatives en una nova portada íntegrament centrada a ‘disparar’ contra el procés independentista, obviant la filtració a gran escala de dades sobre empreses fantasma ahir al vespre. El diari monàrquic obre amb el titular: “El desgovern sobiranista bloqueja la gestió a Catalunya”. El subtítol intenta ser més explicatiu: “La Generalitat refusa l’oferta de l’Estat per a crear 500 llocs fixos a Justícia”. La notícia, però, és el menys rellevant per l’ABC. 

Redacció
Redacció 04/04/2016

Muntatge matusser

El muntatge per explicar la suposada informació és d’allò més vistós en tant que matusser, amb una estàtua de la Senyora Justícia que hi ha a Frankfurt amb una bena als ulls, com de vegades es representa. L’embenat, però, és una senyera. Amb aquesta portada 'monocolor' que només 'interromp' un anunci d'una empresa que afirma tenir la solució als problemes d'erecció, el diari pretén explicar que la Generalitat va rebutjar contractar 500 persones a l’Administració de Justícia però que ho va fer perquè va entendre malament les condicions que posava l’Estat.

La Generalitat té raons per no acceptar les 500 places

L’ABC ho titlla de “relliscada”, però el Govern català nega que hagi estat un error, segons el mateix diari. El departament del conseller Mundó diu que no ha acceptat el tracte de l’Estat perquè dues terceres parts dels nous funcionaris marxen a altres comunitats dos anys després d’haver guanyat la plaça. Segons el propi rotatiu, Justícia voldria que els treballadors públics fossin catalans per donar més estabilitat a la plantilla, però l’Estat no ho garanteix i tampoc inclou el català com a requisit per guanyar la plaça.

Altres pixades fora de test de l’ABC

No és la primera vegada que el rotatiu monàrquic fa portades fora de lloc. Fa dos mesos sorprenia amb un “amistats perilloses” i una foto de Pedro Sánchez donant-se la mà amb algú disfressat de Donatello, un dels personatges de la sèrie ‘Les Tortugues Ninja’. Durant el 2015, ha pixat fora de test per exemple amb vinculacions entre l'independentisme català i l'islamisme el 14 d'abril.

Cinc mesos després, afirmava que Mas tenia una llista negra de catalans unionistes, mentre que a l'octubre barrejava Otegi amb la negociació per la investidura catalana. Un mes després, posava el crit al cel perquè la junta electoral parav els peus a l'electoralisme del PP des del govern. Aquestes portades es poden repassar a les imatges que acompanyen aquesta peça, juntament amb portades més antigues, però no menys fora de lloc.