Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Nova mala praxi a la Policia espanyola: agents usen el cotxe de camuflatge per anar a casa o de vacances

Redacció | Mentre els Mossos d'Esquadra van demostrar ser una policia preparada i que, perfectament, podria gestionar la seguretat d'un nou Estat independent pròsper i modern, segueixen apareixent notícies sobre les males arts que es viuen dins de la Policía Espanyola. Si l'1-O ja va deixar tocats en l'àmbit internacional els cossos de seguretat espanyols, ara ha transcendit una denúncia que encara malmet més la imatge de la gestió de la policia espanyola.

Redacció
Redacció 17/12/2017
La 'Agrupación Reformista de Policias” (ARP) ha denunciat l'ús indegut que es fa de centenars de vehicles camuflats, coneguts com a vehicles 'K' per part d'agents de la policia. Així ho explica elPlural.com després de parlar amb Luis Miguel Lorente, Coordinador General del sindicat, que assegura que aquesta mala praxi afecta la major part de les Unitats Policials dependents de la Direcció General de la Policia.
 
A tot l'Estat
 
Dins d'aquest grup d'automòbils estan els cotxes oficials del parc automobilístic de la DGP i els cedits per l'Administració de Justícia, fruit d'intervencions, “decomisos d'operacions de droga”, destaca Lorente i s'estaria produint aquesta irregularitat a diferents plantilles policials del territori estatal. A més, alerten de la despesa inacceptable de recursos públics, que aquest mal ús dels vehicles 'K' genera.
 
De vacances amb el cotxe de policia
 
El sindicat insisteix que els vehicles camuflats “han de ser una eina per als treballs de prevenció, investigació i detenció de membres vinculats al món delinqüencial i al crim organitzat”, el seu ús, per tant, “ha de ser operatiu”, subratlla el coordinador General del sindicat, i no particular. “Hi ha comandaments en algunes comissaries que estan utilitzant aquests cotxes com a vehicles propis per desplaçar als seus domicilis i, fins i tot, per anar-se'n de vacances”, lamenta l'agrupació.