Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Nova embranzida del Grupo Godó per intentar fulminar el procés

El Grupo Godó ha carregat piles i ara, aprofitant el debat sobre els pressupostos de la Generalitat, executa una nova embranzida per fulminar el procés dibuixant una imatge de tensió màxima entre Convergència, Esquerra i la CUP. Tant és així que La Vanguardia ja ha posat en la portada d’avui unes suposades noves eleccions sobre la taula la propera tardor: “CDC augura eleccions si no hi ha pressupostos”. 

Redacció
Redacció 17/05/2016

La Vanguardia intenta crear expectació: “Només ha aflorat la punta de l'iceberg”

El rotatiu diu que si no es poden aprovar els comptes el juliol, “la formació de Junqueras forçarà la situació a la tornada de l’estiu amb la pretensió que es convoquin eleccions a la tardor”. A més, afirma que “res fa preveure que es recuperi l’harmonia al Govern” perquè ara vénen els comicis del 26J i la batalla per l’hegemonia independentista tornarà a estar en joc. Amb l’afany de fer la bola més grossa del que de moment s’ha fet públic, el diari anuncia que “només ha aflorat la punta de l’iceberg” del deteriorament de les relacions dins de Junts pel Sí.

L’editorial d’El Món a RAC1 parla d’“intrigues palatines”

En la mateixa línia, el director i presentador del programa El Món a RAC1, Jordi Basté, ha presentat un escenari desolador del sobiranisme en el seu editorial aquest matí: “És depriment per l’independentisme aquesta permanent disbauxa entre l’uns i els altres, i els de més enllà”. El periodista també ha afirmat que “sabíem la complexitat de Junts pel Sí, però desconeixíem les intrigues palatines que podrien existir”.

Jordi Basté, l’independentista emprenyat?

De fet, en algun moment ha semblat assumir el rol d’independentista emprenyat, ja que ha parlat en primera persona per queixar-se dels partits sobiranistes: “Ens van dir que tot plegat seria per fer la independència, ara comencem a sospitar que el problema és qui se la queda, qui hi va al capdavant”. Fins i tot, Basté ha tingut temps en menys de dos minuts per ‘propinar un calbot’ a l’ANC: “Massa galls en un mateix galliner, disparitats de la Catalunya que et mira permanentment de reüll, que ens ha mostrat amb massa desgast l’ANC, la Catalunya del ‘i tu més’”.