Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Nova conferència d’un historiador que nega l’Holocaust

SOS Racisme ha presentat un escrit a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la que demana la prohibició de la conferència a Barcelona de l’historiador David Irving, que nega que l’Holocaust. Aquesta xerrada tindrà lloc el pròxim dissabte i està convocada per la Llibreria Europa, la mateixa que fa unes tres setmanes va convocar una xerrada d’un exmembre del Ku Klux Klan, David Duke. Com en aquella ocasió, col·lectius antifeixistes han convocat una manifestació de protesta a Gràcia el pròxim dissabte davant la xerrada d’aquest negacionista britànic.

Redacció
Redacció 14/12/2007

SOS Racisme recorda que la mateixa conferència es farà aquest dijous a Madrid organitzada per la formació d’extrema dreta Fuerza Nueva. David Irving va ser condemnat per un tribunal de Viena l’any 2006 a tres anys de presó per negar l’Holocaust i la presència de càmeres de gas en el camp d’extermini nazi d’Auschwitz, tot i que només en va complir un per bona conducta.

Des de SOS Racisme es creu ‘imprescindible denunciar la permissivitat davant d’un acte que representa una incitació a l’odi racial, la xenofòbia i l’antisemitisme. Consideren que ‘fets tan greus com negar o justificar l’Holocaust, que són reconeguts com un delicte a altres països europeus, no poden quedar impunes, ja que aquesta és la base de la ideologia neonazi i representa un menyspreu a la memòria de les víctimes, tants cops reconegudes’.

Davant aquesta nova conferència, la Fiscalia del TSJC està estudiant tornar a demanar als Mossos d’Esquadra que filmin tota la intervenció per si hi ha indicis de delictes, a més d’identificar les persones presents a l’acte. Aquesta mesura és la que es va aplicar fa tres setmanes amb la presència de David Duke, tot i que en aquella ocasió, finalment, l’organització va decidir no fer la conferència i presentació del llibre d’aquest polític nordamericà.

Fa tres setmanes, diferents entitats i partits polítics van presentar també un escrit a Fiscalia demanant la prohibició de la conferència a la mateixa llibreria de l’exlíder del Ku Klux Klan.