Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Nou sèries d’animació amb participació catalana han estat seleccionades per al fòrum europeu de sèries d’animació

Nou sèries d’animació amb participació catalana, Fungi, NightBreeds, Perfect Teeth, The Mint Fairy, Wilbur Wilmore, Bob, Drip & Drop, Balloopo i Burny the Little Dragon, han estat seleccionades per participar al Cartoon Forum, el fòrum europeu de coproduccions de televisió i noves formes d’animació que aquest any es farà del 13 al 16 de setembre a la ciutat Polonesa de Sopot. França, amb 21 projectes, encapçala el rànquing participatiu seguida per Gran Bretanya, amb 14. La participació catalana d’aquest any  suposa un increment respecte l’anterior per a la qual van ser seleccionades 6.

Redacció
Redacció 09/08/2011

El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), ha invertit 1.000.000 d’euros en 5 d’aquestes produccions. Els projectes seleccionats per participar a l’edició 2011 del Cartoon Forum són en la seva majoria productes adreçats a nens d’entre 6 i 9 anys i les sèries en format curt, d’episodis de menys d’11 minuts de durada. Com en passades edicions se segueix optant pels continguts multiplataforma ja que més d’un terç dels projectes estan pensats simultàniament per televisió, internet, telèfons mòbils, videoconsoles o tauletes.

El Cartoon Forum consisteix en un espai de trobada per a professionals del món audiovisual amb dos objectius bàsics, d’una banda fomentar la coproducció de sèries d’animació i de l’altra ser una plataforma per a la distribució de l’animació europea per a televisions i altres plataformes.