Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Nou rècord de visitants a Port Aventura

El parc temàtic Port Aventura ha tancat la temporada amb un nou rècord de visitants, situat ara en més de 4,1 milions de persones; xifra que representa un increment del 6,6% respecte a la temporada anterior. L’ocupació dels hotels de Port Aventura també ha crescut en un 5,5%, aconseguint una mitjana d’ocupació del 76%, als hotels Port Aventura, El Paso i Caribe. Aquesta temporada ha augmentat el nombre de visitants catalans en un 11%; els visitants madrilenys també han crescut en un 14%, i els andalusos ho han fet en un 6%. Enguany ha continuat la tendència de les últimes temporades amb el creixement del nombre de visitants estrangers, aquest 2007 els turistes estrangers han pujat un 3%.

Redacció 09/01/2008

Els principals mercats estrangers que ha tingut Port Aventura durant aquesta temporada han estat, un cop més, el britànic i el francès, seguits pel rus i el portuguès. D’aquests quatre mercats destaca el cas de Portugal que respecte a la temporada anterior ha augmentat en un 23%.

L’època de Nadal també ha tingut bons resultats, aconseguint els millors resultats dels últims anys amb 250.000 visites, un 15% més de visites que el 2006. D’aquesta manera, el parc ha aconseguit consolidar les festes de Nadal com un fort reclam de vacances especialment dirigit a les famílies amb nens.

L’atracció que es va inaugurar el mes de juny, Furius Baco, ha estat la més ben valorada pels visitants al parc, aconseguint que 3 de cada 4 persones l’hagin qualificat amb un excel·lent. Aquesta atracció és l’única al món que és capaç d’accelerar de 0 a 135 km/h en només tres segons.

Port Aventura va tancar portes aquest diumenge i serà el 14 de març quan torni a obrir una nova temporada. L’estiu del 2008 està previst que entrin en funcionament els tres camps de golf que s’estan construint i que hauran tingut un cost total de 40 MEUR (milions d’euros). El 2009 està previst que Port Aventura obri un nou hotel temàtic i un centre de convencions que tindrà capacitat per a 4.000 persones i que acollirà tot tipus d’esdeveniments com fires, congressos, seminaris i banquets.