Nou gol català a la diplomàcia espanyola... a l’ONU La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Nou gol català a la diplomàcia espanyola… a l’ONU

Guifré Jordan @enGuifre – Els dos viatges de Carles Puigdemont als EUA l’últim mes van sacsejar la diplomàcia espanyola i fins i tot van provocar un comunicat de l’ambaixada nord-americana a Madrid –amb la incògnita de saber si responen a ‘favors’ com els que explicava l’exministre Margallo fa unes setmanes–. Un ‘gol’ català que precedeix un altre de ben discret que s’ha oficialitzat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya: el nomenament de Manuel Manonelles com a “representant del Govern davant les organitzacions internacionals amb seu a Ginebra, Estrasburg, París i Viena”. Un nom similar a les figures que tenen molts estats davant l’ONU i altres ens supranacionals a la ciutat de Ginebra. 

Redacció
Redacció 18/04/2017

Un detall que no és una anècdota

El Govern va anunciar fa unes setmanes que incorporava tres nous delegats a Varsòvia, Copenhagen i Ginebra, però no va explicar que el tercer rebrà una altra denominació, tal com reflecteix el DOGC de l’11 d’abril. Un detall que pot semblar anecdòtic, però que no ho és, tenint en compte que diversos estats, com l’espanyol o el britànic, tenen figures amb noms similars, tot i que centrades només a Ginebra i amb l’adjectiu ‘permanent’ al costat de ‘representant’.

La Generalitat ja desobeeix una suspensió de la denominació del representant permanent del Govern davant la UE

A més, el gest del Govern, que va decidir dimarts passat el nomenament via decret, és un desafiament més a la justícia espanyola. El setembre passat, el Tribunal Constitucional va suspendre la denominació de ‘representant permanent davant la UE’ d’Amadeu Altafaj, cosa que el Govern ha ignorat. Com a mínim, és el que es desprèn de la informació oficial del càrrec al web de la Generalitat, on continua apareixent el nom suspès. Altafaj també fa servir la denominació original, que també apareix al web del Comitè Europeu de les Regions, un òrgan que forma part de la UE. 

Relacionats