Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Nou favor internacional a la diplomàcia espanyola?

El passat dilluns us explicàvem que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es va reunir amb el president de la Cambra dels Comuns, John Bercow, i va participar amb alguns parlamentaris del grup de discussió de Westminister, l'All- Party Parliamentary Group (APPG), sobre Catalunya. Un fet que segur que va enervar el ministeri d'exteriors espanyol. De fet, casualment, l'ambaixador britànic a Madrid s'ha pronunciat sobre el procés.

Redacció
Redacció 06/07/2017
L'ambaixador britànic a l'Estat, Simon Manley, ha parlat avui sobre el procés català, pocs dies després de la visita de Carme Forcadell a Londres. La diplomàcia espanyola, que cada cop dissimula menys, ha volgut contraatacar però no ha acabat de sortir-li bé.
 
Manley havia de malparlar del procés però s'ha limitat a dir dues coses, una d'òbvia i l'altra més neutra: per una banda ha assegurat que el cas català és diferent del d'Escòcia, ja que a l'Estat espanyol hi ha Constitució i al Regne Unit no i que per tant s'ha de “respectar la llei. Però lluny de donar una opinió clara sobre què hauria de fer Catalunya, Manley ha sentenciat: “la nostra posició sobre Catalunya ha estat molt clara, és un assumpte intern d'Espanya” tornant a deixar la pilota a la teulada de l'Estat espanyol.
 
Cal recordar que els Reis d'Espanya visitaran el Regne Unit del 12 i el 14 de juliol amb trobades amb Isabel II i amb la primera ministra, Theresa May.