Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Nova ombra de corrupció a l’Andalusia de Susana Díaz mentre Borrell parla de desinfectar Catalunya

Gerard Sesé @gerardsese | El PSC fa un parell de dies va quedar retratat amb la presència de Josep Borrell. L'expresident del Parlament europeu Josep Borrell va arribar a dir que calia “desinfectar Catalunya” i tots els allà presents van riure. Però la mofa se'ls pot tirar en contra: allà on realment s'ha de fer net és on ells governen: Andalusia. En un informe de 62 pàgines publicat ahir dimecres es fiscalitza la gestió dels treballadors de l'Administració General de la Junta el 2015 i s'hi detecten greus irregularitats.

Redacció
Redacció 17/12/2017
Segons la Cambra de Comptes andalusa hi ha 13.130 treballadors més que els que es xifren en les memòries del pressupost del Govern de Susana Díaz que assegura que hi ha 230.714 treballadors de la Junta. La xifra real auditada és de 243.844 empleats públics i l'informe afirma: “No és possible conèixer ni quantificar els efectius reals de la Junta d'Andalusia al final de cada exercici a partir de la informació continguda en les memòries de compliment dels programes pressupostaris ni en la memòria, els dos estats inclosos en el Compte General retut cada any”.
 
Però hi ha més descontrol i irregularitats. Tal com explica el digitalsevilla.com, l'administració que presideix la líder del PSOE-A està pagant els seus empleats com si fossin “inversions reals”, ja que s'hi ha 19.180.000 que són de despesa de personal i que haurien d'estar reflectits en el capítol I del pressupost i no en el VI que pertoqui a aquestes 'inversions'.
 
Al seu torn, l'òrgan fiscalitzador ha detectat 2.810.000 d'euros de despeses de personal en el capítol VI que “no compleixen amb els requisits establerts en les normes per a la seva comptabilització en aquest capítol, sinó que són reforços per a oficines d'ocupació i personal per a actuacions cartogràfiques i estadístiques”.
 
Excuses des del govern andalús

La Conselleria d'Hisenda i Administració Pública assegura que tot està “correcte” i que la Cambra de Comptes s'ha equivocat en utilitzar diferents “fonts” i “dades de diferents moments temporals”.