Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

SI descarta que Laporta lideri la coalició independentista a Barcelona i aposta per un candidat independent

|

- Publicitat -

Laporta no serà candidat de la coalició independentista per Barcelona. Així ho ha decidit SI, que ha descartat la possibilitat d’encapçalar la llista. Després de la renúncia de les CUP a formar part de la candidatura unitària, SI ha optat aquest divendres per situar al capdavant una personalitat independent de consens i que ‘no hagi estat vinculada a governs amb el PSC’ ja que la situació de bloqueig en les converses no donen altra sortida segons la formació independentista. En aquest context, SI ha enviat sengles cartes a les CUP i ERC per tal que les dues formacions renunciïn també al liderat de la llista. Solidaritat assegura que ja tenen diversos noms per proposar.

L’hipotètic precandidat hauria de ser ratificat en una votació ‘oberta a tots els independentistes de la ciutat’, un sistema que ja proposava Jordi Portabella la setmana passada i que no està lligat només a la militància de les formacions. Per la seva banda, cada partit podria fer les seves eleccions primàries per escollir els noms dels membres de les llistes, que també haurien de ser sotmesos a votació ‘amb un procediment democràtic i participatiu a acordar entre les organitzacions’. Cada partit situaria els seus membres tenint en compte ‘els vots obtinguts en l’anterior convocatòria electoral’. SI ha proposat també que hi hagi un consens a l’hora de realitzar un programa.

Publicitat

Portabella al centre del debat

La proposta de Solidaritat situa novament Jordi Portabella en el centre de totes les mirades degut  a la negativa mantinguda en els darrers dies per la formació de Laporta d’arribar a un consens amb ERC si Portabella ha de liderar la llista. SI creu que el líder d’ERC a Barcelona és una cara del passat que no encaixa amb l’esperit de renovació que ha de tenir, segons el seu criteri, la candidatura unitària independentista.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut