Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Els pastissers de Barcelona preveuen mantenir el preu dels panellets

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu que el preu dels panellets es mantindrà respecte a l’any passat, entre 32 i 40 euros, segons han anunciat avui en un comunicat. A més, apunten que les vendes es mantindran com l’any passat. L’any passat es van vendre 920.000 quilos de panellets a tot Catalunya i uns 690.000 només a Barcelona, la majoria dels més típics: de pinyons, d’ametlla i també de coco.

Redacció
Redacció 30/10/2008

El Gremi de Pastisseria de Barcelona també ha anunciat que aquest any més pastisseries elaboraran panellets d’Especialitat Tradicional Garantida (ETG), tramitada per la Federació Catalana de Pastisseria de la Comunitat Europea i que es concedeix a tots els pastissers que s’acullen a l’elaboració d’aquests dolços seguint el mètode tradicional.

La condició principal perquè els panellets siguin considerats ETG és que s’elaborin amb massapà exclusivament d’ametlla i sucre, prescindint d’elements com ara la fècula, la poma o additius.

El president del Gremi, Joan Turull, ha afirmat que “les pastisseries agremiades donen absoluta prioritat als productes fets amb primeres matèries naturals de gran qualitat, i que donen al consumidor la garantia del que consumeixen”.