Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Nokia es decideix finalment a incloure el català a tots els seus mòbils

El fabricant de telèfons mòbils finlandès Nokia s’ha decidit a incloure el català a tots els seus terminals, com ja fan des de fa temps Motorola, Sony Ericsson, Blackberry, Alcatel, HTC i Samsung. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, s’ha mostrat satisfet ‘pel fet que el líder mundial en la fabricació de mòbils aposti amb normalitat pel català com un factor comercial a tenir en compte’, i ha afegit que amb accions com aquesta ‘estem associant la llengua catalana a un entorn de modernitat i fem pujar l’autoestima dels seus parlants’.

Redacció
Redacció 28/09/2009

Amb la incorporació de la llengua catalana als menús de tots els seus terminals mòbils, Nokia compleix amb el principal objectiu del conveni signat amb la Generalitat, i que suposava l’adhesió a la campanya de promoció de la telefonia mòbil en català Elteumòbil.cat.

Bosch també agraeix les gestions realitzades en aquest àmbit per la Plataforma per la Llengua, ‘que ens han permès sumar esforços i continuar enfortint la nostra llengua’, com les gestions i la bona predisposició dels màxims responsables de Nokia Iberia per a convèncer la seu de la multinacional a Finlàndia.

Relacionats