Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

“No queremos la puta piojosa esa en la alcaldía de Badalona”

El xoc que s’ha viscut aquest migdia aquest matí a la plaça de la Vila de Badalona entre partidaris i detractors de Xavier García Albiol no té precedents i no s’ha repetit en aquesta magnitud a cap consistori català. Però… Quines motivacions han portat la gent a mobilitzar-se? El recull d’opinions, impressions i comentaris que ha recollit aquest migdia el directe!cat davant el consistori badaloní en l’àmbit ‘albiolista’ són especialment frapants. 

Redacció
Redacció 13/06/2015

“Son cerdos, no se lavan”

L’odi, l’insult i les desqualificacions han estat la tònica en les declaracions dels veïns ‘albiolistes’ al directe!cat: “No queremos la puta piojosa en la alcaldía de Badalona”, “la ciudad estará llena de mierda”, “son cerdos, no se lavan”, “esta tía es una puta”, en referència a la nova alcadessa, Dolors Sabater (CUP), han estat algunes impressions.

“Pondrán mezquitas, qué asco!”

D’altra banda, el racisme atiat per García Albiol també està molt interioritzat en molts veïns, que així ho han expressat a el directe!cat: “La delincuencia de los rumanos volverá a subir”, “pondrán mezquitas en todos los barrios, qué asco!”, “lo que hemos ganado en cuatro años, lo perderemos en nada”, “los moros serán los únicos que tendrán ayudas y libros gratis” o bé “ya está subiendo la delincuencia”.

“El socialista se tendría que morir”

Molts ‘albiolistes’ apuntaven als socialistes com a ‘culpables’ del relleu al capdavant del consistori: “Todo, por culpa del socialista [Jordi Serra], que se tendría que morir, si lo encuentro le estiraré del bigote”, “los socialistes se han vendido a los partidos nuevos”, “el PSC ha traicionado a los vecinos de Badalona porque se ha vendido a los que quieren la ruptura de Cataluña”. Dolors Sabater ha pogut ser investida pels vots favorables dels socialistes, que encara negocien si se sumen al govern municipal, que segur que conformaran Guanyem Badalona (CUP+Podem), ERC i ICV.

“El pueblo unido, jamás será vencido!”

El miler llarg de seguidors del líder popular han profanat càntics clàssics de l’espanyolisme més ranci:  ‘Tongo, tongo’, ‘Viva España’, ‘Manos arriba, esto es un atraco’, ‘España, España’, ‘Perdedores! Perdedores!’, ‘El pueblo unido, jamás será vencido’, ‘Albiol, amigo, el pueblo está contigo’ o bé ‘Socialistas, traidores’. Alguns, recorden a la impotència i la ràbia que van expressar alguns madrilenys en les dues ocasions en què es van quedar a les portes de celebrar uns Jocs Olímpics.

“Fora feixistes de l'Ajuntament”

D’altra banda, els contraris a l’alcalde sortint han fet clams a favor de la independència, han taral·lejat la cèlebre cançó de l’Elèctrica Dharma ‘La presó del Rei de França’, i han entonat càntics de ‘Fora feixistes de l’Ajuntament’. Alguns veïns s’han mostrat emocionats davant el canvi que s’ha consumat avui a Badalona:

“El PP, un tumor a Badalona”

“És un dia històric”, o “hem recuperat la dignitat”, han estat comentaris recorrents. Sobretot, però, la gent encara posava el crit al cel per haver hagut d’aguantar Albiol durant quatre anys: “Aquí el PP ha estat un càncer, un tumor que s’ha estès, i hem de treballar perquè aquest partit torni a ser un partit marginal, com ho havia estat i ho és a molts pobles”. Un veí deia que “Badalona no es pot identificar durant més temps amb aquest personatge [García Albiol]”, mentre que un altre ha afirmat que “l’ambient d’avui l’ha creat ell, però l’oposició ho ha permès”.