Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Nissan Pixo

|

- Publicitat -

Més d’un es pixarà de riure al llegir la següent notícia. Segurament les rialles estran ben justificades. Malauradament, l’empresa japonesa de cotxes Nissan està sent protagonista als mitjans de comunicació pels seus EROs tot i que les plantes que vol desmantellar donin beneficis i hagin tingut ajuts públics.

Doncs ara, Nissan torna a estar en portada d’una altra notícia però per un motiu ben diferent. Per l’elecció del nom del seu proper cotxe: Nissan Pixo. Sembla mentida amb la de noms que hi ha o que es podien haver inventat! Però segons l’empresa, l’elecció ja està feta i no pensen rectificar.

Publicitat

Realment sembla un gag d’un guionista dolent: ‘Ei, quin cotxe t’has comprat?’. ‘Doncs un Nissan Pixo!”. Doncs si en català ja té gràcia el tema, en gallec encara és pitjor perquè ‘pixo’ significa penis. Allà si que es podrà dir que qui es compra un cotxe gros és perquè té el membre viril més aviat petit.

Noms divertits de cotxes

En memòria de tots els aficionats a l’automoció podem recordar que al llarg de la història hi ha hagut noms que en castellà també tenien molta conya: Mitsubishi Pajero, que després d’adonar-se del to pejoratiu del terme a l’Estat espanyol va ser adaptat a Mitsubishi Montero, el Lamborghini Rebentón (poc adequat per a un cotxe que pot circular a 340 km/h); el Volkswagen Jetta, canviat a Bora a l’Estat espanyol per evitar comentaris sarcàstics del tipus ‘quin jetta tens!’; el Mazda Laputa (no es va vendre a Europa, però segur que els catalanoparlants i hispanoparlants d’Estats Units van gaudir amb el nom); el Seat Màlaga, substituït per Seat Còrdova a Grècia al significar malaca en grec ‘marieta’; el Nissan Moco -pintat com no podia ser d’una altra manera de verd- o els sempre significatius Ford Corrida i Kia Borrego.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut