Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Nissan no recapacita i acomiadarà els 1.680 treballadors en dues tongades

|

- Publicitat -

Fonts de l’empresa han explicat que per responsabilitat social i amb la intenció de reduir l’impacte social de la mesura, la direcció ha optat per presentar dos ERO, un d’efectes immediats, que preveu la reducció de 1.288 ‘posicions’ abans de final d’any, i un segon ERO a l’estiu per la resta de treballadors, 392 ‘posicions’.

Preguntat sobre la possibilitat que aquest segon ERO no s’arribi a presentar si canvia l’escenari econòmic o es reben ‘inputs’ positius per part del govern espanyol sobre la inversió d’infraestructures per fomentar els vehicles elèctrics, una de les opcions que té sobre la taula la planta de Nissan a la Zona Franca, el portaveu de la direcció ha reconegut que era ‘molt difícil’ que tot i el desplegament d’aquest nou escenari d’una millor conjuntura econòmica es pugui evitar la presentació d’aquest segon ERO a l’estiu. El representat de Nissan ha insistit a recordar que l’excedent laboral calculat per la direcció és de 1.680 ‘posicions’.

Publicitat

A l’expedient presentat al registre del Departament de Treball, la direcció justifica la presentació de l’expedient per raons de ‘producció’ i ‘organitzatives’, segons ha pogut saber l’ACN. Un cop presentat l’ERO, el Departament obrirà un període de consultes que s’allargarà durant els pròxims 30 dies.

El president del comitè d’empresa de Nissan, Jordi Carmona, ha insistit en la retirada de l’ERO proposat per la direcció de Nissan per mantenir el procés negociador sobre la viabilitat de les plantes de la Zona Franca i de Montcada.

El tipus de vehicles que es fabriquen a Catalunya per part de Nissan, vehicles 4×4 i furgonetes comercials, han estat els més afectats per la crisi i per la caiguda de les vendes, cosa que ha fet que les línies de fabricació hagin quedat molt afectades per la crisi, amb la conseqüent caiguda de la càrrega de treball.

L’objectiu de l’ERO és eliminar el tercer torn, que només tornarà a la planta de la Zona Franca en casos molt excepcionals, segons va reconèixer Matsumoto a la seva roda de premsa.

Calendari de mobilitzacions

Els sindicats han anunciat un calendari de mobilitzacions durant aquesta setmana que passa per una manifestació aquest dimarts a les onze del mati, que començarà a la plaça Espanya i finalitzarà a la plaça Cerdà, on es troba la seu de la direcció de Nissan Motor Ibérica.

La segona manifestació d’aquesta setmana es farà aquest dimecres a les sis de la tarda, que aquest cop començarà a la confluència de la Via Laietana amb passeig Colón, i anirà fins a la seu del Parlament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut