Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Nissan condiciona la fabricació d’un nou model a que se li permeti acomiadar 1.700 treballadors

La direcció de Nissan a Barcelona ha presentat al comitè d’empresa el pla de futur que planteja l’acomiadament de 1.680 treballadors per ajustar la plantilla fins a 2.800 operaris, a canvi de la promesa de fabricar un nou model a la factoria de la Zona Franca a partir de 2012. En aquest nou episodi de l’ERO de Nissan, l’empresa assegura que la proposta recull les aportacions dels sindicats, i defineix un model de fàbrica amb una capacitat de producció de 128.000 cotxes anuals en dos torns de producció. Aquest nou vehicle seria assignat pel fabricant japonès en el decurs de 2010 en el cas que la planta barcelonina arribés als nivells de competitivitat establerts per la companyia.

Redacció
Redacció 05/02/2009

Paral·lelament, Nissan ha presentat als sindicats un nou pla d’incentivació de baixes voluntàries, al qual els treballadors es podran acollir a partir de demà i fins al 15 de febrer. S’estableix que els empleats que s’acullin a aquest pla puguin rebre una compensació econòmica a raó de seixanta dies de salari per any treballat amb un mínim de 20.000 euros i un màxim de 120.000 euros bruts en funció de la seva antiguitat.

El director general de Nissan Motot Ibérica, Fumiaki Matsumoto, s’ha mostrat convençut que molts treballadors es mostraran interessats per aquesta proposta. Malgrat tot, l’acord encara no està tancat i els sindicats volen saber quines són les intencions de la companyia fins que no es comenci a fabricar aquest nou vehicle a la planta de la Zona Franca.