Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Ni els ultres

La capacitat de convocatòria d’aquelles entitats i agrupacions que diuen representar de manera més pura i essencial a la població catalana ha quedat en entredit aquest cap de setmana per […]

Redacció
Redacció 24/11/2008

La capacitat de convocatòria d’aquelles entitats i agrupacions que diuen representar de manera més pura i essencial a la població catalana ha quedat en entredit aquest cap de setmana per partida doble. 

Per una banda, la demencial campanya contra el CAC orquestrada pels radiofonistes dels bisbats espanyols i El Mundo no ha servit de res, i la convocatòria de Ciutadans davant la seu del Consell Audiovisual només va aconseguir arreplegar un miler de rebotats que no podran continuar escoltant Losantos a Lleida i Girona. Els quatre que s’hi van deixar caure asseguren que es va parlar molt de censura i d’atacs a la llibertat d’expressió, i especifiquen que degut al fred que feia Albert Rivera no va poder despullar-se al final del miting.

A l’altra banda del Principat, a Salt, una altra entitat essencialista i ultra, en aquest cas Unitat Nacional Catalana, havia convocat una concentració que sota el lema ‘Salt és dels saltencs’, pretenia criticar el multiculturalisme i el racisme anticatalà, que segons els ultres, impera a la vila. A través d’una marxa pels carrers de la localitat es volia demanar ‘més catalanitat, seguretat ciutadana, convivència i civisme, i menys delinqüència, menys guetos i menys colonitzadors’. La gràcia del tema és que a la convocatòria no s’hi ha va presentar ningú… Ni tan sols els propis convocants.