Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Neu al Pirineu i a mitja Catalunya

La neu ha caigut aquesta matinada en abundància a les cotes més altes de les comarques del Berguedà i la Cerdanya. Però també en localitats on ni els més vells recoraven neu en aquestes dates. De fet, a aquestes hores, continua nevant en zones com ara Gósol i Coll de Pal, al Berguedà, o a Meranges, La Molina i Masella, a la Cerdanya. La pràctica totalitat de la xarxa viària de la zona no s’ha vist afectada i només cal esmentar la carretera local BV-4024, de Bagà a Coll de Pal, que es troba tallada. La neu també ha provocat problemes en les comunicacions telefòniques durant aquest matí.

En les parts més altes de les estacions d’esquí, per sobre dels 1.600 metres, la nevada ha deixat gruixos d’entre 25 i 35 centímetres de neu.

Redacció
Redacció 29/10/2008

La nevada continua caient a aquestes hores a les àrees més altes de les comarques del Berguedà i la Cerdanya. En pobles com ara Gósol i Castellar de n’Hug, al Berguedà, els gruixos de neu oscil·len entre els 4 i els 15 centímetres, depenent de les zones. A altres indrets de la Cerdanya, com Meranges, la quantitat de neu és molt similar.

La precipitació de neu no ha generat problemes de circulació en les principals xarxes de comunicació de la zona i en determinades vies el servei de manteniment de Carreteres ja hi ha actuat per a fer fora la neu que s’hi ha acumulat. A la zona només hi ha la carretera local de Bagà a Coll de Pal que s’ha hagut de tancar ja que les congestes de neu han bloquejat el pas a la petita estació municipal baganesa.

De la nevada qui més contents estan són els responsables de les estacions d’esquí. A la Molina i Masella els gruixos de neu eren d’entre 25 i 35 centímetres. El temps ha canviat en poques hores, i si fa dos dies les altes temperatures no permetien a les estacions posar en funcionament els canons de neu, des d’ahir, les dues estacions cerdanes estan produint neu artificial.

Andorra

La nevada que cau a Andorra des d’aquest dimarts a la matinada ha afectat totes les cotes del país i ha deixat gruixos de fins a 30 centímetres als 2.000 metres. Per les estacions d’esquí, aquesta nevada suposa un incentiu per incrementar les reserves en vistes a l’inici de la temporada, que s’iniciarà d’aquí un mes. A Grandvalira han caigut entre 25 i 30 centímetres, a Vallnord s’han registrat 30 centímetres al sector de Pal i fins a 40 centímetres a la Coma d’Arcalís. Aquest dimecres a primera hora es necessitaven equipaments especials a partir de Canillo, d’Erts, del Serrat, per accedir des de França i per creuar el port d’Envalira i el de Pimorent.