Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Nervis a ICV-EUiA per tocar cuixa a la Diputació

Amb l’excusa de l’esquerra transformadora i el rescat social que patrimonialitza, ICV-EUiA reclama tornar a la vella formula del tripartit, ara a la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona. La coordinadora nacional dels ecosocialistes, Dolors Camats, amb només 7 escons dels 51 que conformen el plenari de la Diputació -CiU 14 diputats; ERC, 11; PSC, 10; PP, 3; C's, 3, i CUP, 3-, ha reclamat que PSC i ERC formin govern amb el ecosocialistes per ajudar  l’ajuntament de Barcelona i altres ajuntaments que prioritzin el rescat social. En cas contrari Camats ja ha advertit que si no fan aquest pacte d’esquerres entendran que les seves prioritats passen per mantenir els espais institucionals i mantenir al poder a CiU sense pactar polítiques concretes. 

Redacció
Redacció 05/06/2015

Demagògia amb el rescat social

 “Tindrem una diputació en contra de l’ajuntament de Barcelona o que ajudarà l’ajuntament de Barcelona? Tindrem una diputació que es posarà al costat dels municipis que prioritzin el rescat social o una que els hi posarà impediments?, ha demanat Camats deixant entendre que una Diputació on ells no hi siguin posarà impediments al rescat social i als ajuntaments. “Els emplacem perquè ni restin com a espectadors del procés de canvi ni com a agents que eviten els processos de canvi”, ha exclamat Camats en relació a ERC i el PSC.
 
Topada amb la complexitat a Sabadell

A Sabadell però, ICV-EUiA està explorant un acord amb CiU i en contra del PSC. “No vull amagar-ho, a Sabadell estem parlant de regenerar democràticament l'ajuntament fent fora el PSC amb el suport de CiU”, ha indicat la coordinadora ecosocialista. Joan Mena, portaveu adjunt d'ICV-EUiA al Parlament i fins ara regidor sabadellenc, ha explicat que les negociacions estan obertes amb possibilitats de fer acord a diverses bandes.