Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Neix la comissió que redactarà un codi ètic per als treballadors de presons catalanes

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha assistit avui a l’acte de constitució de la comissió que ha d’elaborar el codi deontològic per a tots els professionals que treballen a les presons catalanes. Aquest codi delimitarà les regles ètiques i de conducta que han de guiar-los en la seva funció de vigilància, custòdia i de rehabilitació dels interns. La comissió està presidida per l’excomissari europeu de drets humans, Álvaro Gil-Robles, i integrada per juristes i experts de diferents àmbits relacionats amb les polítiques penals i criminals, entre els quals destaca l’exfiscal en cap de Catalunya José María Mena, així com representants sindicals.

Redacció
Redacció 30/01/2009

El grup té com a objectiu elaborar, en un termini màxim de vuit mesos, un document que haurà de contenir els principis bàsics per millorar el funcionament de l’Administració penitenciària, així com propostes per garantir la seva implantació efectiva.

La comissió s’emmarca a l’àmbit del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, organisme dependent de la Conselleria que s’encarrega de la investigació, l’estudi i la divulgació.