Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Nebrera creu que CiU està “condemnada a desaparèixer”

La diputada del PPC al Parlament i candidata a presidir el partit en el congrés del mes de juliol, Montserrat Nebrera, ha assegurat aquest dimarts que ‘Catalunya encara no ha fet la seva transició’, que ‘CiU és la UCD de Catalunya’ i que ‘està condemnada a desaparèixer’. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Nebrera ha assegurat que encara no té els 222 avals necessaris per presentar candidatura al Congrés, però que n’hi falten entre 30 i 35. Si els aconsegueix, la diputada popular s’ha mostrat convençuda de la seva victòria al congrés davant de les candidatures de Daniel Sirera i Alberto Fernández Díaz.

Redacció
Redacció 07/05/2008

Montserrat Nebrera creu que, ‘quan el vot sigui secret’ en el congrés, els compromissaris del PPC veuran en el seu missatge ‘un anar més enllà del que significa el partit a hores d’ara’. Nebrera ha apostat per ‘convertir el PP en el centre-dreta a Catalunya que guanyi unes eleccions a l’esquerra’. Un espai que creu que no ocupa CiU, que veu ‘condemnada a desaparèixer’.

Tot i reconèixer que ara sembla una ‘visió infundada’, Nebrera ha dit que el votant de CiU ‘sap que a hores d’ara el seu partit no està fent els deures, no està pensant en gran’ i ‘està pensant en una part del seu discurs i deixant de banda les polítiques liberals-conservadores’. La diputada del PPC creu que quan els seus votants ‘s’adonin que hi ha un altre partit amb sentit d’estat i sensibilitat perifèrica que pot governar millor els interessos dels catalans, canviaran d’opinió’.

Nebrera segueix treballant per arribar als 222 avals necessaris per poder formalitzar una candidatura al congrés del PPC pel juliol. Així, ha explicat que n’hi queden ’30 o 35′ en una tasca ‘molt artesanal, de persona a persona’. A més, ha remarcat que en aquest procés ‘hi ha por, inèrcia’, però també ‘molt de coratge i molta il•lusió’. ‘M’he trobat de tot’, ha dit, tot dient que hi ha ‘gent que té por de perdre’. Nebrera ha dit que ‘molta gent té simpatia i amistat amb Sirera i Fernández Díaz’, però ha afegit que ‘ni la por, ni l’amistat ni la inèrcia poder ser els eixos d’una decisió com aquesta’.

D’altra banda, i davant de les marxes d’Àngel Acebes i Eduardo Zaplana, Nebrera ha dit que ‘ja vaig dir abans de les eleccions que hi havia determinades portes que s’havien de tancar’ i creu que aquestes ‘renovacions’ han de ser ‘benvingudes’ en qualsevo partit, ja que cal evitar que hi hagi dirigents ‘per sempre’. A més, ha negat l’exitència d’una ‘dicotomia’ entre Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre.

En tot cas, la diputada popular ha evitat donar per fet que Rajoy sigui el candidat del PP a la presidència del govern espanyol, tot recordant que el 2011 hi haurà un altre congrés i que seran els compromissaris els qui hauran de decidir.

Acatarà el TC

Tot i dir que l’Estatut és ‘deslleial’ amb l’Estat espanyol, Nebrera ha assegurat que ‘sigui quina sigui la sentència del Tribunal Constitucional (TC)’, l’acatarà, ‘malgrat saber que la picabaralla entre els dos partits vol dir que no és una peça escèptica i separada de la política’.

Nebrera també ha assegurat que ‘la mentida hauria de tenir responsabilitat política’ i s’ha compromès a ‘sortir de la política en el moment que algú em pesqui dient una mentida’.