Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Nebrera adverteix la cúpula del PPC que l’oposició interna creix a gran velocitat

La diputada del PPC, Montserrat Nebrera, ha considerat ‘absolutament fora de lloc’ la reacció del nou líder del PP de Barcelona, Toni Bosch, qui va convidar en el seu primer discurs com a president a marxar del partit tothom qui no se s’hi sentís a gust. En declaracions a l’ACN, Nebrera ha lamentat l’actitud ‘bel·ligerant’ i ‘hostil’ de l’estructura oficial del partit respecte la gent ‘que volia dissentir de la línia oficial, que ha treballat sense mitjans però amb absoluta lleialtat’. La diputada popular ha qualificat aquesta actitud d”stalinista’ i ha advertit que l’oposició interna ‘creix a gran velocitat’, malgrat que ha assegurat, es troben amb ‘gran dificultat’ per ‘dir la seva’.

Redacció
Redacció 25/11/2008

Respecte els processos electorals de les federacions de Barcelona i Tarragona d’aquest darrer cap de setmana, Nebrera ha considerat ‘absolutament previsible’ els resultats que han donat la victòria a les candidatures ‘oficialistes’. ‘Era obvi’, ha considerat Nebrera, que ha denunciat l’opacitat del procés, concretament en el cas del PP de Barcelona. Segons ha assegurat, la candidatura de la diputada popular, encapçalada per Santiago Gotor, no va tenir la possibilitat d’assistir i intervenir en el congrés i tampoc de controlar les votacions. ‘No sabem si són veritables o falses, perquè no hi havia ningú més que el propi aparell. ‘Poden haver posat aquestes dades o qualsevol altra’, ha denunciat.

Nebrera ha assegurat, malgrat tot, que cada cop són més els militants populars catalans que discrepen amb la cúpula del partit. El problema és, segons Nebrera, la ‘gran dificultat’ perquè aquestes persones ‘puguin dir la seva’. Una ‘por’, segons ha assegurat, que es reflecteix en la ‘diferència abismal’ entre el número d’avals recollits i el número de vots que recapta una candidatura, segons la diputada. ‘Molta gent ens donaria l’aval però se senten coaccionats per una direcció que els assegura que no tindran cap tipus de futur polític si avalen una candidatura que no sigui l’oficial’, ha denunciat.

Segons la diputada popular al Parlament de Catalunya, es tracta d’una ‘manera de treballar’ que impera al PPC ‘des de fa molts anys’ i que ‘ha acabat condicionant la llibertat del partit’ alhora de fer ‘autocrítica’, i que ha fet d’aquesta formació ‘un partit de perdedors’. Una manera de fer que impedeix a ‘moltíssima’ gent que està a les ‘rodalies’ de partit arribar a l’aparell, i que fins i tot nega ‘sistemàticament’ l’afiliació a les persones que no segueixen ‘el tarannà de la línia oficial’. Així ‘és impossible que més gent arribi al partit, cosa que seria imprescindible’, ha assegurat.

Nebrera també ha denunciat la ‘voluntat sistemàtica’ de negar la possibilitat de tenir representació a les executives a persones ‘que han fet bona feina en l’àmbit municipal i que es troben sistemàticament apartades en detriment de les seves capacitats demostrades municipalment’. Tot plegat, una estructura de partit tancada a la ‘crítica, l’autocrítica i al debat d’idees’. D’aquesta manera, segons Nebrera, ‘és impossible que el partit faci els deures respecte d’una població que en un 80% mai votaria el PPC’.

Entre el ‘sucursalisme’ i la ‘lleialtat’

Aquest canvi en la manera de fer del partit al qual aspira Nebrera, i pel que ha assegurat que continuarà treballant, passa forçosament per una relació de ‘sintonia’ amb la cúpula del partit amb Gènova. ‘Però hi ha maneres i maneres’, assegura la diputada, que ha considerat l’actual PPC com una ‘mera sucursal que va canviant ideològicament segons bufa el vent a l’estructura central’. ‘Entre el sucursalisme i la lleialtat i ha un abisme’, ha sentenciat.

En aquest sentit, Nebrera ha assegurat mantenir ‘sintonia’ amb ‘moltíssima gent’ en el si del partit, i ha confirmat que ‘sigui quina sigui la posició’ que li pertoqui ocupar més enllà del 2010, moment en què probablement tindran lloc les pròximes eleccions a la Generalitat i en el qual pot deixar d’ocupar el seu càrrec com a diputada, continuarà amb el seu paper ‘d’ajuda, col·laboració i lleialtat’ amb el partit.