Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Nàpols serà la seu del quart Fòrum Universal de les Cultures, el 2013

En reunió extraordinària, l’assemblea del Patronat de la Fundació Fòrum Universal de les Cultures ha escollit la ciutat de Nàpols com a seu del Quart Fòrum Universal de les Cultures que se celebrarà l’any 2013. Aquesta ciutat ha rebut el total suport del govern italià, la regió de la Campània i la província de Nàpols, gràcies al qual i a la participació activa de les institucions territorials, la programació de l’esdeveniment preveu una inversió total d’uns 1.000 milions d’euros (700 milions dels quals en inversions públiques). El lema del Quart Fòrum, que se celebrarà durant 101 dies i tindrà un pressupost de 150 milions d’euros garantits pel govern italià, se centrarà en ‘la Memòria del Futur’ que estructurarà els eixos temàtics que defineixen el Fòrum Universal de les Cultures: Diversitat Cultural, Desenvolupament Sostenible, Coneixement i Condicions per a la Pau.

Redacció
Redacció 20/12/2007

La celebració del Fòrum inclourà també un conjunt de reformes urbanes entre les que hi ha la transformació dels antics alts forns i la recuperació de la línia de platja. Per a tota l’àrea de Nàpols oest, la regió de la Campània ja ha assignat 500 milions d’euros. D’altra banda, s’hi invertiran altres recursos públics, de l’ajuntament i la província de Nàpols, i es preveu que les inversions privades suposaran aproximadament el 40% del pressupost.

L’Àgora del Fòrum 2013 és un àrea d’uns 400.000 metres quadrats situada entre la plaça de l’Estadi, recentment requalificada, els carrers Kennedy i Terracina, l’avinguda Giochi del Mediterraneo, fins a la línia de la costa i Coroglio. Les tres principals localitzacions són de propietat i gestió pública: l’ens autònom Mostra d’Oltremare (92% ens locals i 8% CCIAA), amb 70 hectàrees, la Fondazione Banco Nàpols d’ajuda a la infància – ex. Ipab, administrada per la regió de la Campània, amb 40 hectàrees; i Bagnoli i la societat de transformació urbana de l’àrea de Bagnoli / Coroglio, amb 300 hectàrees.

El segon Fòrum Universal de les Cultures s’ha celebrat a la ciutat mexicana de Monterrey del 20 de setembre al 8 de desembre del 2007, amb més de 4 milions de visitants pel Parque Fundidora, que ha estat la central del Fòrum, i amb nul·la repercussió mediàtica a l’Estat espanyol.

El passat 26 de novembre, l’assemblea general del Patronat de la Fundació Fòrum Universal de les Cultures va aprovar per unanimitat la designació de la ciutat xilena de Valparaíso com a seu de la tercera edició del Fòrum Universal de les Cultures.

Se celebrarà durant el primer trimestre de l’any 2010, coincidint amb la temporada d’estiu de l’hemisferi sud, que basarà el seu projecte en la força de la creativitat, el diàleg i la participació justa i equitativa.