Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Najat El Hachmi ha liderat les vendes de llibres en català aquesta diada

Diada de supervendes, la d’aquest Sant Jordi. En català, el més venut ha estat ‘L’últim patriarca’, de Najat El Hachmi, guanyadora del Premi Ramon Llull, seguida de títols com ‘Et donaré la terra’, de Chufo Llorens, i ‘El nen amb el pijama de ratlles’, de John Boyne. Pel que fa als llibres en castellà, el català Carlos Ruiz Zafón ha complert amb tots els pronòstics i ha arrasat, tant per les vendes del seu nou títol, ‘El juego del ángel’, com per la rebuda dels lectors, que han format llargues cues per aconseguir la seva dedicatòria davant la seva caseta ambientada a la Gran Via de Barcelona.

Redacció
Redacció 24/04/2008

Sense sorpreses d’última hora, Carlos Ruiz Zafón ha resultat l’escriptor més admirat per Sant Jordi, després de quatre anys sense passar per la tradicional signatura de llibres. La seva anterior novel·la ja va ser un gran èxit, amb més de 10 milions exemplars venuts arreu del món, i el nou lliurament de la tetralogia del ‘Cementerio de los libros olvidados’ segueix la mateixa estela.

La literatura catalana també ha omplert les parades de Sant Jordi i Najat El Hachmi ha estat l’escriptora de més èxit, seguida de Chufo Llorens, que s’ha emportat bona part de les vendes amb el títol ‘Et donaré la terra’. La traducció al català de la novel·la de John Boyne, ‘El nen amb el pijama de ratlles’, també ha estat entre els més venuts.

Dins la no ficció en català, els més venuts han estat les memòries de l’exfutbolista Carles Rexach i les de l’expresident Jordi Pujol, i ‘El secret’ de Rhonda Byrne, també molt venut en castellà, entre els que també han destacat ‘Las tres preguntas’ de Jorge Bucay.