Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Nadal nega ser ‘el Quim’ a qui la trama Pretòria hauria provat de subornar

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha negat rotundament ser ‘el Quim’ que apareix en converses entre Lluís Casamitjana i Lluís Prenafeta en el sumari del cas Pretòria. El ‘Quim’, que la Guàrdia Civil espanyola atribueix primerament a Nadal però que podria ser Quim Llac, exsecretari de finances del PSC. Nadal ha afirmat que la seva obligació és ‘rebre tothom’ al seu despatx sense necessitat d’intermediaris i que mai s’ha deixat subornar.

Redacció
Redacció 27/05/2010

En declaracions a Catalunya Ràdio Nadal ha estat taxatiu: ‘Aquest Quim no sóc jo’. Prenafeta i Casamitjana relataven l’any passat els contactes que estaven fent amb l’administració catalana per la venda d’un edifici a la Generalitat i es preguntaven literalment si ‘el Quim no havia trobat prou incentivadora la pasta’. El conseller ho ha desmentit, ha manifestat que compta amb l’aval de fonts jurídiques i ha afegit que mai s’ha deixat subornar: ‘En els 32 anys que fa que ocupo càrrecs polítics mai he donat un tracte de favor i els que ho han intentat han rebut un cop als nassos.’

Nadal, però, ha reconegut haver parlat amb Prenafeta i el constructor Casamitjana. Ho ha recordat tot dient: ‘A mi em truca el senyor Penafreta i em diu: ‘Tu rebries el senyor Casamitjana?’, i li dic: ‘i tant, no li caldria recórrer a tu perquè rebo tothom”.