Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Nadal diu que Aguirre és una ignorant per dir que es pacten diners per ‘la porta de darrere’

La presidenta de la Comunitat de Madrid va declarar ahir que veia ‘escandalós’ que Catalunya rebi 800 milions d’euros més del Govern espanyol ‘per la porta de darrere’. El conseller Joaquim Nadal considera d’una ‘ignorància descomunal’ que la presidenta madrilenya pugui fer aquestes declaracions. En una entrevista de TV3, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha assenyalat que ‘el que és escandalós és la ignorància que transmet aquesta afirmació dita tan olímpicament’ per la popular Esperanza Aguirre.

Redacció
Redacció 26/02/2009

‘És d’una ignorància descomunal perquè es fa per la porta de davant, amb llum i taquígrafs, i és sabuda des del dia que es van aprovar els pressupostos generals de l’Estat. Per llei es deia que hi havia una bossa de 1.000 milions d’euros per a Catalunya i Balears, dels quals 800,13 eren per a Catalunya’, ha afegit.

Per a Nadal, Catalunya rep ‘el que li toca’, i ha considerat que ‘el gran èxit de la Comissió Bilateral entre Generalitat i Estat és que ‘es compleix allò acordat any rere any, que és molt més que no era fins ara’.

Ha considerat que la reunió de dimarts, en què es va acordar que l’Estat invertirà a Catalunya 4.806 milions, és un ‘molt bon acord’ en què s’explica a quines obres aniran els diners, i l’ha diferenciat de l’acord de finançament entre els Governs central i català, encara en negociació.