Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Nadal demana a Mas que aclareixi la marxa enrere del Consorci en les imputacions de CDC en el cas Millet

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha preguntat aquest dimecres al president de la Generalitat, Artur Mas, sobre la marxa enrere Consorci del Palau de la Música en la seva pretensió de demanar la imputació de diverses persones vinculades a CDC, una decisió que estaria vinculada a l’arribada de CiU al Govern de la Generalitat. Nadal ha preguntat a Mas si aquesta és una de les ‘decisions doloroses’ que ha començat a prendre el Govern i li ha demanat que els ‘tranquil·litzi’ respecte a aquesta informació i ho desmenteixi, però Mas no ha respost. Des d’ICV Dolors Camats també ha exigit conèixer si ‘els serveis jurídics de Presidència han rebut alguna instrucció’.

Redacció
Redacció 19/01/2011

‘Li demano que em digui que entre aquestes decisions doloroses no n’hi ha cap que tingui res a veure amb això, un suposat informe del gabinet jurídic que recomana que el Consorci del Palau es desviï de l’actuació de la fiscalia i no imputi a determinats càrrecs vinculats al seu partit’, ha dit Nadal. El cap de l’oposició ha dit ‘no voler pensar’ que aquesta petició ‘vingui ni d’aquest Govern ni de cap conselleria d’aquest Govern’. En aquest sentit, li ha demanat que els ‘tranquil·litzi respecte a això’ i que la ‘desmenteixi’. Si és així, ha afegit, ‘li asseguro que no empastifaré ni remenaré aquesta història’.

El president del grup parlamentari del PSC ha fet aquesta petició en la seva rèplica en el debat al Parlament sobre l’estructura del Govern. Després que hagin intervingut tots els portaveus dels grups de l’oposició, Mas ja no ha tornat a prendre la paraula i no ha respost a la petició de Nadal.

ICV també demana explicacions

Per la seva banda, des d’ICV-EUiA la portaveu al Parlament, Dolors Camats, ha demanat al Govern de la Generalitat i al seu president, Artur Mas, que donin explicacions sobre el canvi de posició del Consorci del Palau. ‘Volem saber si els serveis jurídics del Departament de Presidència han rebut alguna instrucció del nou Govern que hagi fet canviar la seva posició respecte les imputacions a persones concretes en el cas del Palau de la Música’, ha demanat Camats en la pregunta que ha fet al Govern aquesta tarda, segons ha informat ICV-EUiA en una nota de premsa adreçada als mitjans de comunicació.

Així mateix, Camats no ha descartat presentar alguna iniciativa per demanar explicacions del Govern en seu parlamentària.