Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Muriel Casals: “Ens agradaria que ens aquestes municipals Catalunya es tenyís d’Independència”

L’acte d’Ara és l’Hora s’ha aturat completament quan Quim Masferrer ha cridat a l’escenari a Carme Forcadell i Muriel Casals. El públic, dret, ha començar a cridar “independència!” i Muriel Casals ha començat la seva intervenció recordant que demà és la Diada del País Valencià, que ha iniciat –a una altra velocitat- el camí de la secessió. 

Redacció
Redacció 24/04/2015

Casals recalca el paper de Catalunya com a Nació

“Som una Nació que volem exercit com a tal”, ha dit Casals. La presidenta d’Òmnium ha repassat el periple del procés independentista i s’ha centrat aleshores en reclamar tota la nostra atenció en les eleccions municipals que se celebraran d’aquí a justament un mes i un dia. “La República Catalana serà el millor instrument per resoldre les qüestions d’ordre social”, ha dit Casals. La dirigent d’Òmnium ha agraït als alcaldables independentistes pel seu valor en un moment de desprestigi de la política. I els ha encomanat una missió: “vosaltres sereu els primers escollits per proclamar l’estat independent. No estareu sols, estarem amb vosaltres”.

“Gràcies”

Muriel Casals ha agraït el valor dels alcaldables que ara es presenten, però també als que han combatut les infàmies, els improperis i la llei que arribava des de la Meseta el 9N. La presidenta d’Òmnium ha qualificat de “puntal del procés” l’AMI, provocant novament el clam del públic. “Ens agradaria que ens aquestes municipals Catalunya es tenyís d’Independència”. Casals ha demanat altre cop “Unitat, urnes i independència”, la fórmula que van expressar en els dies previs al 9N, en la multitudinària manifestació que va tenir lloc a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Montserrat Carulla: “amb Espanya no hi ha res a fer, bon vent i barca nova!”

Montserrat Carulla ha tingut un moment de protagonisme, mitjançant una videoconferència simulada amb el seu nét Aleix Peña, on ha fet referència als motius més socials pels quals volem la independència. La veterana actriu feia veure que parlava amb el seu nét i l’animava a no defallir en la lluita per l’emancipació nacional. Carulla ha fet referència al que han patit les generacions anteriors per mantenir viva la flama i fer-nos arribar fins aquí. “D’oportunitats com aquesta, només hi ha una cada 300 anys”, ha reblat la veu de l’experiència. I el públic que omplia el Sant Jordi s’ha bolcat en aplaudiments.