Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Secretari de comunicació del govern afirma que Catalunya tindrà l’encesa digital molt abans que l’apagada analògica

Carles Mundó, secretari general de mitjans de comunicació de la Generalitat de Catalunya, ha dit que l’apagada analògica no serà notícia a Catalunya perquè abans hi haurà hagut l’encesa digital. Mundó ha explicat que a l’estiu del 2009 tot Catalunya tindrà accés a la Televisió Digital Terrestre (TDT) de manera que quan hi hagi l’apagada analògica el 3 d’abril del 2010 el pas serà molt senzill. Mundó ha explicat que el pas de la televisió enalògica a la digital és la substitució d’un sistema per un altre ‘igual que el pas de la pesseta a l’euro’, ha dit. Mundó ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio i ha assegurat que un 98% de Catalunya tindrà cobertura .

Redacció
Redacció 26/10/2008

El secretari general de mitjans de comunicació de la Generalitat també ha explicat que entre els governs català i valencià hi ha un acord de reciprocitat per rebre TV3 i Canal 9 i que només falta que el govern espanyol aprovi un real decret per fer efectiva aquesta reciprocitat. ‘la vicepresidenta del govern ho té al damunt de la taula però no ho considera prioritari i va ajornant la seva inclusió en un consell de ministres’.

Mundó ha explicat que des de juliol de 2009 fins a l’abril del 2010 es podran resoldre les incidències de cobertura i de recepció del senyal abans de l’apagada analògica. Respecte ls municipis més petits, el pla Catalunya Connecta farà arribar els serveis vinculats a les telecomunicacions als municipis més petits. Mundó ha afirmat que avui dues de cada tres llars catalanes estan adaptades a la TDT i un 25% de l’audiència que tenen les televisions és a través de la TDT. Mundó també ha recordat que per poder veure la TDT cal disposar de cobertura, en el cas dels habitatges plurifamiliars, cal adaptar les antenes i finalment cal que els receptors disposin de descodificadors del senyal.

Segons el secretari general de mitjans de comunicació de la Generalitat a l’estat espanyol la normativa no prohibeix vendre televisors sense descodificador, com en el cas de França, però els comerços estan obligats a informar els compradors si el receptor disposa o no d’aquesta utilitat, segons la normativa de consum. ‘De fet s’han venut 60.000 unitats sense descodificador en els darrers mesos’, ha afirmat Mundó.

Carles Mundó ha afegit que totes les televisions s’hauran de replantejar els seus continguts i la TDT és un repte de futur en què Catalunya podrà difondre continguts respecte la seva singularitat i la seva particular visió del món, ha dit. Respecte el cinquè canal o la T Administració, Mundó ha explicat que l’Administració Pública podrà prestar serveis a través de la tele com ara demanar hora al metge o consultar els serveis culturals. Mundó ha epxlicat que a la pàgina TDT.cat es pot consultar tota la informació referent a la TDT.