Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Multisignes edita el diccionari del llenguatge de signes en català en format cd

Multisignes ha editat el diccionari del llenguatge de signes en català en format cd, una eina pensada per a l’administració pública. El diccionari s’ha editat tenint en compte tant en les persones sordes com les oients, i conté el vocabulari general i específic que s’utilitza en aquelles feines que requereixen una atenció al públic. Es presenta en format de compact disc interactiu, d’aquesta manera, la consulta és ràpida i, al ser visual, el seu aprenentatge és fàcil. L’usuari només ha de clicar la paraula que vol consultar i a través d’un vídeo pot veure la posició de les mans, l’expressió facial i els moviments de mans i braços per poder signar adequadament.

Redacció
Redacció 14/05/2008

Multisignes és una empresa que amb poc temps s’ha fet un lloc a la societat perquè ha tingut la capacitat de presentar productes innovadors. Aquest caràcter, juntament amb el contacte diari amb diferents col·lectius ha permès conèixer de primera mà les necessitats de les persones sordes però també les inquietuds de les que no ho són i que, per la seva feina de cara al públic, necessiten eines pel seu treball diari.

Precisament són els professionals que participen en cursos de llengua de signes que reclamaven un diccionari com aquest. Són, també, aquestes persones les que han proporcionat bona part de la informació que s’ofereixen el nou diccionari, creat com una eina imprescindible per al sector públic del país.