Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Multen el secretari general de la Vicepresidència per portar el CAT a les matrícules del seu cotxe

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha imposat aquest dilluns una multa de 90 euros al secretari general de la Vicepresidència de la Generalitat, Rafel Niubó, per portar el CAT a les matrícules de davant i de darrera del seu cotxe particular. Niubó ha anunciat que recorrerà la multa i que seguirà portant aquest distingiu, tapant l’E d’Espanya de les matrícules. Niubó ha explicat que els agents no li han posat una multa de l’Ajuntament de Barcelona, sinó del Servei Català del Trànsit, i que l’han alertat que ara serà aquest organisme qui decideixi si immobilitzen el vehicle.

Redacció
Redacció 25/09/2007

Segons ha explicat Niubó, els fets han passat a la Via Laietana de Barcelona, a l’alçada de la plaça de la Catedral, on el secretari general de la Vicepresidència estava amb el seu cotxe parat, escoltant la ràdio amb la seva dona. Niubó ha explicat que un guàrdia urbà els ha demanat que canviessin el cotxe de lloc i, en el moment d’arrencar, els ha fet parar perquè ‘les matrícules de davant i de darrera no eren correctes’.

Aleshores, tal com ha explicat, el guàrdia els ha demanat que traguessin els CAT que porta enganxats a les matrícules, ocultant l’E d’Espanya, fet al qual Niubó s’hi ha negat. El guàrdia, llavors, els ha dit que els hauria de multar. ‘I li hem dit que multés’, ha dit el secretari general, tot afegint que creia que el guàrdia ‘no s’ho esperava’. Niubó ha explicat que el guàrdia els ha fet ‘una sèrie de reflexions’ i ‘un discurs una mica polític’ demanant-los que ‘no havíem de ser així’.

Finalment, Niubó ha explicat que han vingut dos guàrdies urbans més i que els han posat una multa del Servei Català del Trànsit per un valor de 90 euros, enlloc de ser de l’Ajuntament de Barcelona. Els han explicat que han decidit transferir la multa a Trànsit per tal que aquest pugui decidir si immobilitza el cotxe. Ara mateix el vehicle no està immobilitzat, a l’espera del que decideixi el Servei Català del Trànsit.

El secretari general de la Vicepresidència ja ha anunciat la seva decisió de recórrer la multa. ‘L’he portat sempre’, ha dit, i ‘mai havia tingut cap problema per portar el CAT’. De fet, ha assegurat tenir la voluntat de seguir portant-lo. ‘Pensava que en aquest tema ningú s’hi posava i que podies anar tranquil·lament, almenys a Catalunya, amb el CAT posat’, ha lamentat.