Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Multats els tres acusats d’enganxar cartells de Ciutadans en una jornada de reflexió

Antonio A.C., Ricardo F.C. i José Maria M.R. acusats d’un delicte electoral han estat sancionats amb una multa de 270 euros per cadascú, a més de tres mesos més d’inhabilitació pel sufragi passiu. Tots tres han estat jutjats a l’Audiència de Barcelona per aquest delicte que van cometre la matinada del 26 de maig del 2007 quan, a l’inici de la jornada de reflexió de les eleccions municipals, van enganxar cartells de Ciutadans, que es presentava als comicis, al passeig Maragall de Barcelona. Segons l’escrit de la Fiscalia, que han acceptat els processats, una patrulla de la Guàrdia Urbana els va alertar que no podien enganxar els cartells i ells van continuar.

Redacció
Redacció 05/05/2008

En el judici celebrat a l’Audiència de Barcelona els acusats han reconegut que sobre un quart d’una de la matinada del 26 de maig del 2007 estaven col·locant cartells de propaganda electoral de Ciutadans al passeig Maragall de Barcelona quan van ser alertats per una patrulla de la Guàrdia Urbana que no podien fer-ho ja que estava prohibit demanar el vot en la jornada de reflexió. Al dia següent se celebraven les eleccions municipals.

La Fiscalia destaca que els agents van procedir a identificar els acusats després de repetir-los que no podien enganxar cartells i aquests continuessin fent-ho. Tot i això, a la sortida del judici els processats han destacat que es van despistar posant publicitat ja que havien passat pocs minuts de la mitjanit quan començava la jornada de reflexió.

Malgrat aquesta versió els acusats s’han conformat amb la pena de multa de 270 euros cadascú després que la fiscal rebaixes la demanda inicial de 1.080 euros per cada processat.