Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Moviments a IB3: Miquel Àngel Nadal i Maria de la Pau Janer

Sembla que el nou govern balear va realment fort i vol posar un munt de coses al seu lloc. De moment ha aprofitat l’estiu per fer una mica de neteja […]

Redacció 06/08/2007

Sembla que el nou govern balear va realment fort i vol posar un munt de coses al seu lloc. De moment ha aprofitat l’estiu per fer una mica de neteja i ha començat per IB3, la cadena de televisió emblema del darrer govern de Matas (PP). De cara a la nova temporada de tardor, algunes de les cares més conegudes de la cadena deixaran de ser-ho.

Una de les cares més conegudes és la de l’ex-jugador del FC Barcelona, del Mallorca i vocal en el Comitè del PP de la seva ciutat natal Manacor. Ens referim a Miquel Àngel Nadal, comentarista habitual en els partits de futbol retransmesos per IB3, que ha estat acomiadat al·legant la manca d’un nivell mínim de català. Malgrat que alguns mitjans (curiosament d’índole espanyolista) s’han exhaltat amb la notícia i han assegurat que el nivell de català de Nadal era tan bo com el que tenia amb la pilota, la gent de Contrastant ja ho va deixar clar al seu dia.

Però Nadal no ha estat l’únic de saltar. La nova direcció d’IB3 ha decidit prescindir de Carlos Dávila (presentador de ‘Ojo crítico’), Ángela Seguí (‘Balears Dematí’), Joan Calafat (‘Salut i Força’), Bartomeu Beltrán (‘Bona nit Balears’) i Carlos Hernández (‘Balears Directe’). També s’ha rescindit el contracte a Miquel Segura, col·laborador en diversos programes. I de la graella saltaran els programes ‘IB Confidencial’ i ‘Gent de paraula’. Ambdós de la productora Unidesa d’El Mundo.

La gran sorpresa

Contra tot pronòstic, qui sí que tornarà a la cadena serà l’escriptora Maria de la Pau Janer, que participarà en nou magazine que prepara IB3. Sembla ser que, després de dimitir, la ‘musa’ de Matas ha estat perdonada, tot i que encara en desconeixem els motius. El que sí que sabem és que malgrat el fanatisme que va demostrar durant la campanya a favor del partit de Matas, Maria de la Pau és una dona amb molts contactes.

Recordem que Maria de la Pau Janer va decidir anar al número 8 de la llista del PP balear, davant la promesa de la conselleria de cultura. Al final però, el PP va quedar fora del Govern Balear i l’escriptora ha hagut de tornar a buscar la manera de guanyar-se la vida fora de la política.