Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Motí a TV3

|

- Publicitat -

Durant les múltiples campanyes electorals que hem passat els darrers anys, TV3 ja ens tenia acostumats a concloure tota crònica política amb la frase de “com veuran, la notícia no va firmada com a mesura de protesta pels còmputs de temps imposats per informar sobre cada partit en funció de la seva representació”.

Publicitat

Doncs bé, com hem dit, els teleespectadors ja ens hi havíem habituat a la protesta i, per tant, ens semblava una cosa més dins la notícia. Segurament no hi prestàvem l’atenció que TV3 volia.

Ara, per evitar tal situació, encara han anat molt més enllà. Han adoptat unes mesures, si es permet, “més radicals”. Concretament, són tres accions de protesta concentrades en els butlletins informatius: la primera és que de nou no firmaran les notícies, fins aquí cap novetat. La segona acció sí que va una mica més enllà, ja que ara no només les notícies de política, sinó totes, no aniran firmades: les de societat, les de cultura, internacional, esports… I la tercera, definitivament, crida l’atenció per sobre de les altres: cap reporter desplaçat “al lloc on es troba la notícia”, per entendre’ns, apareixerà en pantalla.

Ahir dijous es va estrenar aquest conjunt de protestes a La nit al dia i realment sobtava. Per exemple, quan van connectar amb les diferents festes de presentació de la campanya electoral d’enguany, els reporters només parlaven en off. Però acompanyada la veu amb les imatges no va ser tan impactant fins que no van connectar amb Tarragona, on un pla de la ciutat de nit com si veiéssim El Temps acompanyava les paraules d’Agustí Forner.

Des d’aquí, donem ànim als periodistes i professionals de TV3 i apostem també per la llibertat informativa.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió