Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Moratinos reitera que no pensen reconèixer Kosovo

El Ministre d’Afers Exteriors espanyol, Miguel Àngel Moratinos, es manté ferm en que la postura del govern espanyol de no reconèixer Kosovo com a estat independent, segons ha manifestat a la seva arribada al Consell Europeu, aquest dilluns, on se celebra el primer consell de la presidència belga. ‘Nosaltres no reconeixerem Kosovo, és la nostra posició, perquè considerem que sempre hem treballat per la estabilitat i la perspectiva europea dels Balcans’, ha declarat Moratinos. ‘Creiem que amb la nostra postura afavorim, com ja vam demostrar en la conferencia de Sarajevo, que és la millor manera d’avançar’, ha afegit el ministre, confirmant així que es mantindrà l’alineació amb Sèrbia malgrat que això suposi anar a contracorrent a nivell internacional, al costat de Sèrbia, Xina, Rússia, Veneçuela o Xipre, entre d’altres.

Redacció
Redacció 26/07/2010

Des dels Estats Units i la majoria de països desenvolupats s’ha defensat la sentència del Tribunal Internacional de Justícia. Pel portaveu del departament d’Estat nordamericà, P. J. Crowley, ‘la sentència del Tribunal Internacional de Justícia reafirma clarament que la declaració d’independència de Kosovo és legal, una opinió que defensem’.

Amb aquesta insòlita posició, l’Estat espanyol s’alinea al costat de Romania, Xipre, Grècia, Eslovàquia, Sèrbia, Rússia, la Xina i Veneçuela, els únics grans estats que no reconeixen l’estat de Kosovo.