Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Mor als 81 anys l’artista Modest Cuixart, cofundador del grup Dau al Set

L’artista Modest Cuixart, un dels grans referents de la pintura avantguardista, ha mort aquesta matinada als 81 anys, a Palamós. Va ser un dels fundadors del grup Dau al Set. La pintura de Cuixart, coneguda i exposada a tot el món, s’integra dins de l’expressionisme pictòric, evolucionant posteriorment vers l’art abstracte i finalment en el denominat art informal, repartint el seu taller creatiu entre Girona i París.

Redacció
Redacció 31/10/2007

L’artista Modest Cuixart, un dels grans referents de la pintura avantguardista, ha mort aquesta matinada als 81 anys, a Palamós. Cuixart, nascut a Barcelona el 1925 però establert a Palafrugell des dels anys setanta, va ser un dels fundadors del grup Dau al Set junt amb Antoni Tàpies, Joan Brossa, Joan Ponç, Joan Josep Tharrats i Joan Puig. La seva pintura, coneguda i exposada a tot el món, va evolucionar des de la primera època màgica de Dau al Set, als anys 40 i 50, a un expressionisme pictòric i més endavant cap al món abstracte. Va repartir la seva activitat pictòrica entre Catalunya i París.

A Palafrugell tenia la fundació que duu el seu nom. Tenia la Creu de Sant Jordi i la medalla al Mérito de las Bellas Artes, entre molts altres guardons.

Si voleu saber més sobre la figura de Modest Cuixart cliqueu el següent enllaç.