Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

Montoro s’acarnissa amb l’ajuntament de Solsona (ERC)

El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques ha reclamat a l’Ajuntament de Solsona la devolució de 105.646 euros de l’ajut del Fons estatal d’inversió local (FEIL) amb què l’any 2009 es va finançar l’obra d’urbanització de la vorera del Vall Fred. Malgrat haver executat l’actuació dins el període fixat, l’Estat demana el reintegrament íntegre de l’import de la majoria de certificacions de l’obra -de 139.600 euros- per no haver pagat al contractista dins del termini de 30 dies. L’alcalde, David Rodríguez, ha denunciat que la resolució és “d’una desproporció inacceptable” i ho ha qualificat de “deslleialtat institucional”.
 

Redacció
Redacció 03/10/2012

Un “afany recaptatori escandalós” o acarnissament contra l’ajuntament republicà?
 
L’expedient es va iniciar arran del control realitzat per la Intervenció General de l’Administració de l’Estat del finançament atorgat al projecte del Vall Fred. L’únic defecte constatat va ser que cinc certificacions no havien estat abonades al contractista dins els 30 dies previstos per les bases del FEIL. D’aquestes, quatre no van arribar als 15 dies de retard, mentre que l’última es va pagar més tard.

L’alcalde de Solsona, David Rodríguez ha assenyalat que entendria una sanció econòmica, però “en cap cas la devolució íntegra de la certificació” i ha criticat el que considera que evidencia un “afany recaptatori escandalós” per part del govern de l’estat.  Segons el batlle, “s’entén que s’obliga l’Ajuntament a retornar l’import global de la certificació tant si el pagament es va retardar 15 dies com si la demora hagués estat d’un any”, per la qual cosa l’alcalde ha afegit que “no es respecta el criteri de proporcionalitat”.

L’Ajuntament ha fet arribar al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques una petició de revocació de la resolució sobre l’expedient de la subvenció que va rebre el 2009 per a les obres de la vorera del Vall Fred. El consistori ja va presentar al·legacions el passat mes de maig per evitar haver de retornar els diners de la subvenció, però van ser desestimades.

 

Relacionats