Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Montoro mostra el seu sentit de l’humor al Congrés

Cristóbal Montoro ha demostrat avui al matí que és capaç de l’humor més fi sense que se li escapi cap riallada en plena sessió de control al Congrés. El ministre ha afirmat que és culpa de la Generalitat que la relació bilateral entre l’Estat i Catalunya no sigui “màxima” perquè Mas ha convertit la present legislatura en una “sistemàtica convocatòria electoral”. 

Redacció
Redacció 22/04/2015

La comissió bilateral Estat-Generalitat, inexistent amb Rajoy

Després que el govern de Rajoy s’hagi passat anys gestionant les reivindicacions catalanes més aviat des del Tribunal Constitucional que des del govern espanyol, no ha especificat si l’acusació és seriosa o es tracta d’una broma hipòcrita de mal gust. El titular d’Hisenda ha justificat que l’executiu espanyol no hagi convocat ni una sola vegada la comissió bilateral Estat-Generalitat amb una críptica sentència: “ha fallat el substrat polític”.

Discussió entre antidemòcrates

L’humor i la hipocresia també s’han viscut a la cambra baixa espanyola en boca de Pedro Sánchez i Mariano Rajoy escenificant l’estèril debat sobre l’amnistia fiscal. El líder del PSOE ha criticat la pèrdua de qualitat democràtica del govern popular, mentre que el cap de l’executiu s’hi ha tornat negant-ho, i dient que sí que “hi ha pèrdua de qualitat a l’oposició democràtica”. És l’enèsima discussió bizantina entre els dos líders, que donen l’esquena per igual a la democràcia quan rebutgen repetidament la celebració d’un referèndum d’autodeterminació per Catalunya.