Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Montoro empeny Colau a la República Catalana

La política espanyola continua en la mateixa línia de sempre, fabricant independentistes a cops d’injustícies i de gestió nefasta. Aquesta vegada Montoro, a través d’una jugada silenciosa en els Pressupostos de l’Estat, ha aconseguit prendre el control sobre l'ens que és la immobiliària pública més important de Catalunya, el Consorci de la Zona Franca.
 

Redacció
Redacció 21/10/2015

La jugada de Montoro
 
És la primera vegada que el Consorci de la Zona Franca s’inclou dins els Pressupostos de l’Estat. I s’hi ha introduït sense cap motiu aparent, ja que l’entitat ara mateix està sanejada, té beneficis i no rep diners de l’Estat. Es tracta d’una jugada que deixa el govern de Colau sense marge per poder treballar en matèria d’habitatge a través del Consorci tal i com marcaven les prioritats de la seva formació.
 
Deixa a Colau sense un gran actiu per a les seves prioritats
 
La magnitud del Consorci de la Zona Franca és molt important, actualment acumula un actiu de 483 milions i un patrimoni net de 472 milions d’euros. La seva gestió sempre s’havia considerat consensuada entre l’Estat i l’Ajuntament de Barcelona. És per això que la seva presidència correspon a l’Alcaldessa, però hi ha diversos alts càrrecs de l’Estat provinents dels ministeris d’Hisenda, Indústria, Economia i Foment. Així mateix, la vicepresidència actualment correspon a Jordi Cornet (PP) –director de la campanya d’Albiol-, com a delegat especial del Govern central.
 
Montoro, des de l’ombra, ataca Colau a on li fa més mal
 
Montoro ha tirat pel dret i ha inclòs el Consorci als Pressupostos de l’Estat, i d’aquesta manera ha deixat a Ada Colau sense marge per poder moure fitxa. L’Alcaldessa encara no s’ha pronunciat ni tampoc ningú del seu govern, però està clar que el fet amaga una punyalada política perquè ataca una de les principals artèries del projecte de Colau. I és que el Consorci de la Zona Franca, més enllà de dedicar-se a la gestió del sòl, també té competència per crear habitatge públic, una de les promeses de l’exlíder de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.
 
Només fa 5 mesos que és al càrrec i Colau ja ha estat víctima diverses vegades d’aquest tipus de vella política espanyola. Montoro, no ha fet més que tornar-li a demostrar a l’Alcaldessa del canvi, que el canvi no és a Espanya, sinó a la República Catalana.
 
 
 
 

Relacionats