Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Montoro agraeix els serveis dels ‘piolins’ ofegant-los a impostos

Redacció| Del milió d'euros diari que costava mantenir els agents de la policia espanyola a Catalunya, Hisenda se'n quedava una mitjana de 174.000 euros. Així ho ha avançat 'Interviu', que explica que els membres de la Guàrdia Civil i Policia Nacional (popularment anomenats 'piolins') que van rebre compensacions d'entre 80 i 110 euros per reprimir el dret a l'autodeterminació a Catalunya “lamenten” que els hagin pujat els impostos. 

Redacció
Redacció 10/01/2018

Segons assegura un Guàrdia Civil a la revista, als agents que han estat a Catalunya tres mesos se'ls aplica un 30% d'IRPF a la nòmina, degut a la pujada automàtica de la retenció imposada pel sistema informàtic de càlcul de nòmines del cos de seguretat espanyol. “Cobrava 95 euros de compensació, però amb les retencions no em passa de 67”, explica a 'Interviu' un antiavalots de la Policia Nacional. Els càrrecs més alts de la Policia es queixen que la compensació per apallissar votants pacífics el referèndum de l'1-O els quedi en 50 euros diaris. 

Només discrepa sobre la protesta generalitzada un veterà del Cos Nacional de Policia -segons 'Interviu'- molt vinculat a l'Operació  Copèrnic, que els explica que “la planificació de l'operació va ser en molts aspectes un desastre, però en l'aspecte econòmic hem trobat una generositat sense precedents”. Els seus companys -que no entenen que, si cobres més pagues més- lamenten que no s'avisés al seu dia que les compensacions eren brutes.