Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Montilla s’oposa a celebrar un referèndum si es retalla l’Estatut

El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que el pla B si es retalla l’Estatut ha d’estar dins la legalitat en referència al referèndum que plantegen CiU i ERC. ‘Els camins s’han de fer sempre dins del respecte a les normes de què ens hem dotat, si no, portarem frustració, i en aquest moment, si una cosa no necessita Catalunya, és frustració’, ha dit el president. Respecte al finançament, Montilla ha recordat a Rodríguez Zapatero que les polítiques socials de les quals parla tan a Catalunya les fa la Generalitat. Montilla ha fet aquestes declaracions en una entrevista a El món a RAC1 on ha animat la gent a consumir per contribuir a mantenir els llocs de treball.

Redacció
Redacció 26/11/2008

Respecte el finançament, Montilla ha dit que ‘parlar de polítiques socials avui, sense abordar un tema com és el finançament, és pràcticament impossible; el president del govern espanyol parla de polítiques socials i la majoria de polítiques socials les fem nosaltres’.

Montilla ha parlat també de Nissan i ha dit ‘espero que quan marxi al Japó, les coses respecte a la negociació de l’ERO de Nissan hagin canviat; espero que aquesta setmana i la setmana que ve es vagin produint canvis i es puguin obrir camins de diàleg i de solució, entre els representants sindicals i l’empresa i la mediació de la Generalitat’.

Segons el president de la Generalitat, s’ha de consumir ‘perquè ningú fabrica coses per no vendre; és veritat que hi ha gent que ha perdut la feina, però hi ha molta gent que té feina i que pot consumir; i la gent que pot consumir ho hauria de fer, perquè així contribueix que el seu veí o el seu fill mantinguin la feina’, ha dit.

Respecte el futur de Repsol Montilla ha dit que ‘cal conèixer les condicions d’aquesta operació’. ‘Crec en l’economia de mercat i en les operacions entre empreses privades, d’entrada un no s’hi ha d’oposar, ha afegit.

Montilla també ha avançat que aquest dimecres la Conselleria d’Interior separarà els agents dels Mossos condemnats per agredir un detingut.