Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Montilla s’avergonyeix de la votació i desvincula el seu Govern de la prohibició dels braus

El president de la Generalitat, José Montilla, s’ha afanyat aquest dimecres a desvincular la seva figura i el Govern que presideix de la històrica prohibició de la tortura dels braus al Principat. Montilla ha assegurat que ell ha votat a favor de les corrides perquè defensar ‘la llibertat’, i ha negat que l’abolició sigui un ‘termòmetre de les relacions entre Catalunya i Espanya’. ‘Hagués preferit que la continuïtat o no de les corrides fos una decisió tranquil·la i normalitzada dels hàbits socials dels catalans i també conseqüència de la imparable cultura en favor dels drets dels animals abans que cap imposició legal’, ha assegurat el president, que malgrat el seu vot personal ha acabat demanant respecte per la decisió ‘sobirana’ del Parlament.

Redacció
Redacció 28/07/2010

Això sí, en la breu compareixença, Montilla ha expressat el seu ple respecte a la votació del Parlament, i ha demanat ‘moderació i sentit de responsabilitat a tothom’.

Montilla ha deixat ben clar que la modificació de la llei de protecció dels animals per prohibir les corrides de toros a Catalunya no s’ha fet a instàncies ni del Govern ni dels grups parlamentaris, sinó que ha estat el resultat d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), la primera que s’ha aprovat aquesta legislatura.

Ha volgut fer públic ell mateix que ha votat en contra de la prohibició: ‘He votat en contra de la prohibició de les corrides de toros perquè crec en la llibertat’. També ha afegit que ‘hagués preferit que la continuïtat o no de les corrides fos una decisió tranquil•la i normalitzada dels hàbits socials dels catalans i també conseqüència de la imparable cultura en favor dels drets dels animals abans que cap imposició legal’.

En ple debat sobre l’encaix de Catalunya a Espanya després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut, Montilla ha asseverat: ‘Lamento i rebutjo les pretensions dels que han volgut fer d’aquesta votació un termòmetre de les relacions entre Catalunya i Espanya. S’equivoquen uns i altres’.

A més, ha expressat el seu ‘respecte’ pels qui ‘consideren que les corrides de toros formen part del seu patrimoni cultural’ i també ha demanat ‘respecte per una decisió sobirana’ del Parlament, a més de pels ‘ciutadans que consideren que les corrides són tot menys una festa’. ‘Espero moderació i sentit de la responsabilitat a tothom’, ha conclòs.