Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Montilla promourà una resposta unitària si es retalla l’Estatut

El president del Govern, José Montilla, ha afirmat aquest dilluns que si el Tribunal Constitucional (TC) retalla l’Estatut convocarà els líders de les forces parlamentàries ‘per sondejar la seva disposició a procurar que la resposta de les institucions i de la societat catalanes sigui el més sòlida i majoritària i inequívoca possible’. En aquest sentit, ha declarat que prendrà ‘la iniciativa de propiciar una resposta unitària, serena, constructiva, basada en la confiança en les forces i en les possibilitats’. Així mateix, ha destacat que ‘no caurà en la trampa de proposar al poble de Catalunya horitzons improbables i camins inviables’.

Redacció
Redacció 25/11/2008

Amb aquestes paraules Montilla, durant el seu discurs ‘Enfortir Catalunya’, amb motiu dels dos anys del Govern d’Entesa, ha reiterat el que es va anunciar després de la reunió entre ell mateix i el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

El president Montilla ha estat taxatiu i clar quan ha assegurat que ‘el Govern no caurà en la trampa de proposar al poble de Catalunya horitzons improbables i camins inviables’. Montilla sembla replicar així sense nombrar-lo al president de CiU, Artur Mas, qui va apostar per celebrar eleccions anticipades o un referèndum davant d’una sentència adversa contra l’Estatut.

Durant la seva intervenció, ha destacat que si es produïssin decisions que suposessin una limitació o una minoració de l’autogovern el Govern ‘sabrà reaccionar adequadament’. ‘És a dir’, ha afegit, ‘amb fermesa institucional i realisme polític’. Montilla ha destacat que la fermesa institucional servirà per ‘deixar intactes’ les aspiracions de Catalunya i per marcar ‘l’horitzó de futur’ al que, ha remarcat, el país ‘no renunciarà’. ‘Realisme polític per ser eficaços en la seva defensa i en l’aprofitament al màxim de les eines que disposem’, ha afirmat.

Montilla ha destacat que el seu propòsit és ‘aixecar un ampli consens polític i social’ per treballar amb eficàcia en la construcció quotidiana del futur de Catalunya. ‘Un futur a la recerca d’horitzons ambiciosos, però probables’, ha afegit.