Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Montilla: “Pizarro ens va deixar sense llum”

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha afirmat que el número dos del PP per Madrid, Manuel Pizarro, ‘ens va deixar sense llum i diu que rebaixarà els imposts d’una forma ben curiosa’. Montilla ha criticat el nou dirigent dels populars i el seu model econòmic un dia abans que visiti Barcelona en el seu primer acte de campanya després que fos presentat com a candidat del PP. El líder del PSC ha manifestat aquest dimarts que el PP està ‘emmirallat amb els ‘necons’ nord-americans que han conduït al seu país a la crisi’.

Redacció 30/01/2008

Montilla ha fet aquestes declaracions en l’acte ‘Per una nova Europa Social’, acompanyat pel president del Partit Socialista Europeu i primer ministre danès entre el 1993 i el 2001, Poul Nyrup Rasmussen, i la diputada al Parlament Europeu i secretària de Política Europea i Internacional del PSC, Maria Badia. En aquest context, el cap de l’executiu català ha afirmat que les alternatives de les eleccions del pròxim 9 de març són clares: ‘el govern de progrés econòmic i avenç social de José Luis Rodríguez Zapatero; o la dreta afeblidora dels serveis públics de Mariano Rajoy, Eduardo Zaplana o Pizarro’.

Montilla ha demanat als presents a l’acte que treballin perquè a Espanya ‘triomfi’ l’opció de progrés de Zapatero. Fins i tot ha recordat que l’expresident Pujol ha reconegut que ‘amb els socialistes espanyols es pot negociar l’avenç de l’autogovern de Catalunya, encara que sigui difícil’. Així mateix, ha defensat la feina feta en matèria social i en progrés econòmic del govern de Zapatero aquesta legislatura.

Per altra banda, Montilla ha fet moltes referències a Europa. Segons ha dit, ‘els socialistes a Espanya i també a Europa hem estat impulsors decidits del procés d’ampliació i reforçament de la Unió Europea’. De fet, ha ressaltat que ‘Felipe González o Jacques Delors són alguns dels noms indissolublement units a la construcció d’Europa’. En aquest sentit, ha manifestat que ‘Catalunya i Espanya han estat protagonistes de l’aposta d’Europa per impulsar la convergència econòmica i enfortir la cohesió social’.

Montilla ha manifestat que el pacte d’Entesa ‘guia la seva actuació per un full de ruta que entronca plenament amb els objectius de la Nova Europa Social’. Així, ha destacat com a eixos principals ‘reforçar l’estat del benestar per aconseguir una societat més justa i cohesionada’ i ‘potenciar l’economia plena i dinàmica en un territori sostenible’.