Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Montilla nega que hi hagi una mala comunicació amb l’executiu espanyol sobre la sequera

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat aquest dijous que ‘els canals de comunicació del Govern i l’executiu espanyol no grinyolen’. El president ha respost d’aquesta manera a si hi ha un problema de comunicació entre La Moncloa i la Generalitat respecte al problema de la sequera. ‘Hi ha gent que posa el que pot per fugir del problema principal que és conjuntural i per això hi ha un partit que va governar Catalunya durant 23 anys que comença a parlar del Roine’. En aquest sentit, ha declarat que ‘això sí que és una broma i no el que va dir Zapatero’. ‘La broma és la posició de CiU i d’Artur Mas i l’actitud dels que fan seguidisme d’aquest tema’, ha destacat.

Redacció
Redacció 11/04/2008

En una roda de premsa a Rabat, ha explicat que el ministre d’Exteriors, Miquel Ángel Moratinos, l’ha trucat aquest matí per desmentir que l’executiu espanyol hagués iniciat converses amb França pel transvasament del Roine. ‘El gabinet espanyol està treballant amb el Govern per trobar una solució’, ha declarat, al temps que ha afegit que no està a l’agenda parlar amb el govern francès.

Montilla ha dit que el Govern i el gabinet espanyol arribaran a un acord les pròximes setmanes. ‘El president Zapatero no va posar sobre la taula el Roine, sinó Josep Antoni Duran i Lleida, de CiU’, ha declarat. Montilla ha ressaltat que ‘CiU porta molts anys parlant d’aquesta opció per no fer front als problemes i dèficits estructurals de Catalunya en matèria hidràulica’.

El president ha destacat que al llarg dels pròxims dies fixaran una solució. Així mateix, ha declarat que s’han fet propostes però que el Govern està obert a altres. El president ha dit que la proposta del Segre no s’ha demanat formalment al govern espanyol. ‘S’està buscant la millor solució perquè no es produeixin restriccions d’aigua de boca a Barcelona, la resta són focs artificials’, ha manifestat Montilla, qui ha assegurat que el transvasament del Roine no estan ni a l’agenda del Govern ni de l’executiu espanyol.